Ads Top

First Capital start beleggingsfonds op basis van technische analyse

First Capital Fundmanagement start met een beleggingsfonds op basis van technische analyse: het First Capital TA Fund. Nederlands bekendste technisch beleggingsanalist, Edward Loef (1964) stapt hiervoor over naar  First Capital Fundmanagement, en gaat daar het nieuwe fonds managen, samen met Ron Wichgers en Bernt Hofstad.

Loef was tot voor kort verantwoordelijk voor technische analyse bij Theodoor Gilissen Bankiers. Ron Wichgers (1967) is eigenaar van een onderzoeksbureau gespecialiseerd in systeemtrading en geautomatiseerde handelsmodellen. Fondsbeheerder Bernt Hofstad (1955) is directeur van First Capital Fundmanagement en directeur beleggingen van First Capital Asset Managers te Wassenaar.

De filosofie achter het fonds is dat verandering de enige constante is. Verandering en beweging zijn fundamentele kenmerken van de financiële markten. De bewegingen van de financiële markten verlopen - in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht - niet willekeurig.

Meestal is sprake van zich herhalende patronen. Beurzen kennen elkaar opvolgende perioden van optimisme en pessimisme. Daarbij bewegen koersen zich continu in drie richtingen: stijgend, dalend of zijwaarts. Rond dit koersverloop zijn lijnen te trekken. Deze lijnen geven de trend aan. Technische analyse maakt, door gebruik te maken van kwantitatieve modellen, de verschillende trends zichtbaar.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.