Ads Top

Achmea krijgt sleutel nieuw pand

Dat Achmea de sleutel van zijn nieuwe onderkomen in Leiden heeft gekregen, wil niet zeggen dat de verzekeraar meteen al intrek neemt in het pand. Achmea gaat de komende tijd aan de slag in het pand om het in te richten en te voorzien van de nodige technische installaties.

In april 2011 wordt het pand in Leiden compleet met inrichting opgeleverd en kunnen de eerste medewerkers het pand betrekken. In totaal gaan 1.600 Achmea-medewerkers werken in het nieuwe gebouw. De bundeling in Leiden past in het lange termijn beleid van Achmea om haar activiteiten te concentreren op zeven kernlocaties in Nederland en een bestuurscentrum in Zeist. Als vestigingsplaats voor de kernlocatie Zuidwest Nederland is gekozen voor Leiden. Achmea huurt het pand van projectontwikkelaar Eurocommerce uit Deventer. Het gebouw bestaat uit vijf kantoortorens met acht verdiepingen en heeft een vloeroppervlakte van 32.000m2.

Het gebouw is verrezen op de zogenaamde U-bochtlocatie aan de Dellaertweg, het terrein dat grenst aan het spoor vanaf het Rijnsburgerviaduct richting het postkantoor. Leiden biedt Achmea een goede bereikbaarheid vanwege de ligging naast het NS-station. In het moderne pand is het prettig en comfortabel werken voor toekomstige bewoners. Kenmerkend voor het pand zijn de kleurige panelen aan de buitenkant. Die panelen dienen meteen als zonwering. Wie het pand bekijkt, ziet dat de kleuren en de dichtheid van de panelen verlopen. Er is een hogere dichtheid en meer geel waar de zon het meest het gebouw raakt. Aan de binnenzijde van het pand zijn de kleuren overigens niet aangebracht.

Architect Fons Verheijen haalde de inspiratie voor het gebouw uit het schilderij Ritme van een Russische dans van Theo van Doesburg. 'De omgeving kon in mijn ogen wel een oppepper gebruiken. Daarom wilde ik zoveel kleurgeweld gebruiken dat de rest van de omgeving overruled werd. De hele gevel is verticaal verdeeld in stroken van 60 cm. Elk deel kan een raam zijn, een dicht paneel of een te openen paneel met verschillende kleuren. Deze zijn geelgoud, donkerblauw, lichtblauw en af en toe een toefje rood. Verlopend over het gebouw is de gevel aan de ene zijde meer geel en de andere zijde meer blauw. Dit geeft het gebouw haar geheel eigen karakter.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.