Ads Top

Adviespraktijk hypotheken beter bij nieuw verdienmodel

In de adviespraktijk bij de verkoop van hypotheken en daaraan gekoppelde financiële producten zijn flinke stappen in de goede richting gezet, maar de optimale situatie is nog niet bereikt. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars uit een vandaag gepubliceerd rapport van de AFM over de kwaliteit van hypotheekadvisering.
Volgens de AFM is de kwaliteit van advisering de afgelopen twee jaar "zichtbaar verbeterd". Wel constateert de toezichthouder nog tekortkomingen bij het inwinnen van financiële informatie, informatieverstrekking aan de klant en de passendheid van het product, bijvoorbeeld bij de mate van risicodekking.
Het Verbond van Verzekeraars onderschrijft het advies van de AFM om het beloningsmodel voor financieel advies te hervormen, zodat de klant bij complexe producten zijn beloning in alle gevallen met de adviseur afspreekt. Het Verbond bepleitte zo’n gewijzigd verdienmodel in februari dit jaar. Ook minister De Jager van Financiën schaarde zich onlangs achter dit standpunt.
Een ander verdienmodel komt naar de vaste overtuiging van de verzekeringssector de kwaliteit van de adviespraktijk ten goede omdat het ongewenste prikkels wegneemt. Algemeen directeur Richard Weurding: "Dat blijkt ook al uit de positieve AFM-beoordeling van kantoren die al volgens dit beloningsmodel werken. Deze groep dienstverleners kent volgens de AFM een goede tot excellente adviespraktijk."

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.