Ads Top

Een coöperatie van, voor en door ondernemers

MILK lanceert als eerste een kennis en kredietcoöperatie, ingericht voor het midden- en kleinbedrijf. Deze coöperatie zorgt ervoor dat ondernemers beter kunnen ondernemen door kennis en krediet te verstrekken aan andere ondernemers. Dit betekent dat ondernemers elkaar financieren via de coöperatie. Het initiatief is gestart door MILK Kennis en Kapitaal Groep.
Dat traditionele bancaire financieringen voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) niet meer voldoen wist MILK al langer. Deze financieringen zijn vanuit bancair oogpunt gericht op winstgevendheid en daarbij dienen de risico’s afgedekt te worden door middel van een rentepremium. Deze financieringen zijn geenszins bedoeld om het MKB beter te laten ondernemen. MILK Kennis & Krediet Coöperaties zijn coöperaties die zijn opgezet voor en door ondernemers.
De coöperatie verstrekt bedrijfsfinanciering die kunnen oplopen tot een maximum van EUR 500.000,-. Het verstrekte krediet wordt ondersteund met kennis; medeondernemers en adviseurs helpen beter te ondernemen en om het rendement verbeteren. Tevens biedt de coöperatie bescherming tegen ondernemersrisico’s door het verstrekken van inzicht in de prestaties.De coöperatie richt zich op MK-ondernemers die op zoek zijn naar financiering, die behoefte hebben om bijgestaan te worden door andere, ervaren ondernemers of deskundigen en ondernemers die een financiële tegenslag te verduren hebben gehad.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.