Ads Top

SNS REAAL informeert klanten over compensatieregeling

SNS REAAL is begonnen met de verzending van compensatiebrieven aan haar klanten met een beleggingsverzekering. Deze week ontvangen de eerste klanten een brief waarin zij kunnen lezen of en, zo ja, hoeveel compensatie zij kunnen verwachten op de einddatum van de beleggingsverzekering.

Op 17 november maakte SNS REAAL bekend dat zij met de stichting Verliespolis, de Vereniging van Effectenbezitters en de Vereniging Eigen Huis een definitief akkoord heeft gesloten over de compensatieregeling beleggingsverzekeringen. De compensatieregeling geldt voor klanten van REAAL Levensverzekeringen, Zwitserleven, Proteq Levensverzekeringen en alle rechtsvoorgangers, zoals het voormalige AXA Nederland, DBV en Winterthur. SNS REAAL en haar rechtsvoorgangers hebben circa 1 miljoen beleggingsverzekeringen verkocht.

SNS REAAL informeert eerst haar klanten met een nog lopende beleggingsverzekering. Daarna volgen de klanten met een beleggingsverzekering die na 1 januari 2008 is beƫindigd. Als laatste worden compensatiebrieven verstuurd aan klanten met een beleggingsverzekering die voor 1 januari 2008 tot uitkering is gekomen, is afgekocht of beƫindigd. Deze groep klanten dient zich zelf bij SNS REAAL te melden om voor compensatie van kosten in aanmerking te komen. Dan kan tot uiterlijk 14 december 2013.

Voor een eventuele aanvullende vergoeding op grond van de regeling voor mensen in een schrijnende situatie kan men zich tot 14 december 2015 aanmelden. Voor het einde van 2011 hebben alle klanten die op dat moment bij SNS REAAL bekend zijn een compensatiebrief ontvangen. Alle klanten ontvangen vervolgens jaarlijks een opgave van de verwachte compensatie op de einddatum van hun verzekering, op basis van de gegevens van dat moment.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.