Ads Top

Nieuwe fondsmanagers voor Rorento en Lux-o-rente

Per 1 januari 2011 wordt Kommer van Trigt fondsmanager van het fonds Rorento. Rorento is een van de vlaggenschepen van Robeco. Het fonds belegt wereldwijd in vastrentende waarden en heeft een beheerd vermogen van EUR 1,9 miljard. Rorento is het oudste obligatiefonds van Europa en heeft sinds zijn introductie in 1974 op jaarbasis een gemiddeld rendement behaald van 7,9%.
Als nieuwe fondsmanager van Rorento zal Kommer van Trigt zich richten op een top-down assetallocatie in vastrentende waarden. Posities in categorie├źn zoals high yield en schuldtitels uit opkomende markten kunnen interessant zijn om aantrekkelijke totaalrendementen te realiseren. In de huidige lage renteomgeving is het belangrijk om flexibiliteit te hebben die het toestaat om de positionering in marktsegmenten met weinig opwaarts potentieel klein te houden en zo te zorgen voor behoud van kapitaal. De bestaande conventionele obligatie-indices staan ter discussie omdat de landen met de grootste uitstaande schuld het grootste gewicht hebben in deze indices. In de toekomst zal de benchmark minder belangrijk worden.
Kommer van Trigt neemt de functie van fondsmanager van Rorento over van Edith Siermann. Edith Siermann is CIO Fixed Income en voorzitter van de directie van Rorento. De reden voor deze wisseling is dat het beheer van vastrentende allocatiestrategie├źn, waaronder alle belangrijke sectoren van de obligatiemarkt vallen, wordt gecentraliseerd en onder leiding komt te staan van Kommer van Trigt.
Per 1 januari 2011 neemt Olaf Penninga de positie van fondsmanager van Robeco Lux-o-rente over van Kommer van Trigt. Olaf Penninga is op dit moment fondsmanager van Robeco Flex-o-Rente. Lux-o-rente en Flex-o-Rente zijn vergelijkbare fondsen en hanteren dezelfde kwantitatieve durationstrategie.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.