Ads Top

Brussel negeert mening burger bij pensioenplannen

"Zestienhonderd reacties zijn er binnengekomen op de pensioenplannen van de EU." Dat maakte Eurocommissaris Andor (Sociale Zaken) gisteren bekend. De Commissie negeert daarmee de vierduizend reacties die Nederlandse burgers vorige maand naar Brussel stuurden.
Europarlementariër Kartika Liotard is "zeer ontstemd" over het getal dat de Commissie noemt. Het parlementslid hield begin november een bliksemactie om de mening van burgers over de Europese pensioenplannen te peilen. De reacties overhandigde ze op de deadline van de inspraakprocedure aan Eurocommissaris Andor (Sociale Zaken). "Ruim vierduizend mensen namen de moeite om hun mening te geven over Europese pensioenplannen," zegt Liotard. "Dat de Commissie nu zegt slechts zestienhonderd reacties te hebben ontvangen is ongelofelijk en beschamend."
Het lage aantal reacties geeft volgens Liotard aan dat de Commissie "lak heeft aan de visie van de burger". "In twee maanden tijd haalde de Commissie slechts zestienhonderd reacties op, terwijl ik er binnen één week ruim vierduizend kreeg. De inspraakprocedure is onvoldoende bekend gemaakt. De Europese Commissie wilde blijkbaar liever niet dat burgers op haar plannen reageren. Vervolgens nemen, dankzij een bescheiden actie, vierduizend burgers de moeite om te reageren en telt de Commissie die reacties niet eens mee," aldus Kartika Liotard.
Momenteel werkt de Europese Commissie haar pensioenvoorstellen verder uit in een zogenaamde "White Paper". Liotard geeft aan 'zeer nauwlettend' in de gaten te houden of de Commissie daarin rekening houdt met de wens van de burger om pensioenen zo min mogelijk Europees te regelen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.