Ads Top

SNS Bank start protestcampagne rente op betaalrekening

Deze week is SNS Bank een nieuwe betaalcampagne gestart. De eerste fase van de campagne wil heel Nederland ervan bewust maken dat rente op een betaalrekening de gewoonste zaak van de wereld is. SNS Bank roept Nederlanders in de tweede fase van campagne dan ook op tot protest als ze dit nog niet krijgen. SNS Bank is de eerste van de grote banken in Nederland die klanten rente vergoedt over het positieve saldo op hun betaalrekening.
De campagne speelt in op de bijzondere positie die SNS Bank heeft ten opzichte van de andere grote banken. Arie Koornneef, directeur Marketing van SNS Bank: `Met de campagne wil SNS Bank aan de consument duidelijk maken dat zij ook rente op hun betaalrekening verdienen en willen we hen aansporen in opstand te komen. We zien duidelijk dat dit leeft bij klanten. Sinds de introductie eind mei hebben we al duizenden extra nieuwe klanten mogen verwelkomen'.
De campagne, die is ontwikkeld door KesselsKramer, bestaat uit twee fases. In fase 1 wordt Nederland bewust gemaakt van het feit dat je als consument nu geen rente op je betaalrekening krijgt terwijl klanten van SNS Bank dit wel krijgen. In deze fase worden radiospots, social media, PR, banners en posters in de SNS Winkels ingezet. SNS Bank verwijst hierbij naar de website www.ikwilnurenteopmijnbetaalrekening.nl.
In fase 2, die begint op maandag 8 augustus, wakkert SNS Bank het protest aan met tv-commercials, outdoor, online, advertenties in huis aan huis media en verschillende guerilla acties. Het protest is ook `in store' terug te vinden in de SNS Winkels: daar zijn zowel raamposters te vinden als uitingen op de balie.
SNS Betalen, de nieuwe betaalrekening van SNS Bank, is eind mei geïntroduceerd. SNS Bank vergoedt momenteel 1,25 % rente over het positieve saldo van klanten tot EUR 5.000. Klanten kunnen bovendien zelf een saldogrens instellen, en alles wat ze aan het einde van de maand over hebben wordt automatisch naar hun spaarrekening overgeboekt. Zo krijgen klanten altijd de maximale rente over hun positieve saldo. Bij SNS Betalen krijgen klanten verder onder meer een gratis tweede pas voor eventuele mederekeninghouders en ze krijgen SNS Kasboek: een gratis online huishoudboekje.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.