Ads Top

Achmea start onderzoek naar een medisch adviseur bij letsel

Achmea start samen met drie letselschadebureaus en de Universiteit van Tilburg een onderzoek naar de haalbaarheid van de inzet van één medisch adviseur bij letselschades. Nu zijn dit er nog twee per geval. Jaarlijks worden als gevolg van letselschades ruim 25.000 medische adviezen gegeven. De eerste resultaten van het onderzoek zijn eind volgend jaar bekend.
In het medisch traject zijn er nu diverse vertragende factoren. De belangrijkste zijn de doorlooptijden bij het opvragen, ontvangen en uitwisselen van medische informatie van huisarts, specialist en beide medisch adviseurs. Daarnaast is het verschil van inzicht tussen de beide medisch adviseurs en de daarmee samenhangende discussie over de medische gevolgen een vertragende factor.
Achmea start het onderzoek in samenwerking met letselschadebureaus Europrotector, Kloppenburg en Van der Toorn Personenschade met als doel slachtoffers te helpen zo snel mogelijk het 'gewone' leven weer op te pakken. Nu is er tijdens een letselschadetraject vaak sprake van een vertraging doordat er altijd twee medische rapporten gemaakt moeten worden. Een medisch rapport namens de klant en een namens de verzekeraar. De gemiddelde looptijd van een letselschadedossier bedraagt hierdoor nu circa 1,5 jaar.
Uitgangspunt van het onderzoek dat de Universiteit van Tilburg gaat houden, is dat de inzet van één medisch adviseur zal leiden tot een versnelling van het letselschadetraject. Hierbij zal in letselschadezaken met een grote diversiteit aan letsels, gekeken worden wat de effecten zijn van de inzet van één onpartijdig medisch adviseur in plaats van de gebruikelijke medisch adviseurs aan beide kanten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.