Ads Top

Grote banken scoren laag op klanttevredenheid spaarders

Spaarders bij grote banken zijn veel minder tevreden over hun bank dan spaarders bij kleinere banken. Met name op het aspect prijs/kwaliteitverhouding (value for money) scoren ze beduidend lager. Grote banken als Rabobank, ING, ABN Amro en SNS Bank krijgen voor dit aspect gemiddeld een 6. De top 5 uit het klanttevredenheidsonderzoek van Independer.nl scoort op ‘value for money’ gemiddeld een 8,1. Dat blijkt uit recent onderzoek van Independer.nl.

De top 5 uit dit onderzoek ziet er als volgt uit

 1. ASN Bank (8,2)
 2. LeasePlan Bank (8,2)
 3. Triodos Bank (8,2)
 4. Yapi Kredi Bank (8,0)
 5. Amsterdam Trade Bank (7,9)

Spaarbanken met een hoge rente scoren meestal hoog op prijs/kwaliteitverhouding. Dat dit niet altijd opgaat bewijzen de ‘groene’ banken ASN Bank en Triodos. Zij eindigen in dit onderzoek op plaats 1 en 3 met respectievelijk een 8,3 en 8,0 voor dit aspect, maar bieden niet de hoogste rentes. Bank of Scotland, die nieuw is in dit onderzoek en de hoogste rente biedt, behaalt met  7,8 op ‘value for money’. Ook op de andere aspecten lopen de scores sterk uiteen. Zo varieert de waardering  van het aspect ‘klaarstaan voor de klanten’ van een 6,2 (SNS Bank) tot een 8,3 (Triodos).

Het klanttevredenheidsonderzoek is uitgevoerd onder ruim 65.000 bezoekers die op Independer.nl  spaar- of depositorekeningen vergeleken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.