Ads Top

NOAB en de ING starten pilot SBR

De Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen (NOAB) en de ING starten een pilot om het kredietaanvraagproces voor ondernemers te versnellen. Het gebruik van SBR speelt hierin een cruciale rol. Op 28 maart hebben NOAB en de ING een samenwerkings-overeenkomst getekend. NOAB is hiermee de eerste brancheorganisatie die deelneemt aan de pilot.
In de overeenkomst spreken NOAB en de ING af dat de ING tijdens de pilotperiode kredietaanvragen van ondernemers onder 500.000 euro binnen 4 werkdagen beoordeelt. Voor kredietaanvragen tussen 500.000 en 1.000.000 euro geeft de ING binnen 10 werkdagen uitsluitsel. Voorwaarde is dat de intermediair de jaarcijfers via SBR aanlevert en dat alle benodigde gegevens compleet zijn.
SBR zorgt er bijvoorbeeld voor dat de ING sneller en beter inzicht heeft in de financiële positie van een ondernemer die krediet aanvraagt. Hierdoor kan ING sneller uitsluitsel geven of een ondernemer in aanmerking komt voor krediet. Kantoren kunnen met SBR hun dienstverlening aan ondernemers eveneens verbeteren. Met deze pilot willen de ING en NOAB-kantoren ervaring opdoen met dit versnelde proces.
Met standaard bedrijfsrapportages (SBR) kunnen ondernemers via hun administratiekantoor gemakkelijk en veilig hun jaarcijfers digitaal aanleveren bij de ING. Deze cijfers zijn onder meer van belang voor het aanvragen van een krediet. Ook de Belastingdienst, het Centraal Bureau voor de Statistiek en de Kamer van Koophandel kunnen financiële rapportages digitaal ontvangen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.