Ads Top

Spaarrente stijgt en daalt tegelijkertijd

De rente op spaarrekeningen met een vaste looptijd (deposito's) is door de Nederlandse banken de afgelopen maanden gemiddeld met 0,35% verhoogd. Terwijl, de rente op een gewone spaarrekening met 0,4% is gedaald. Voor wie zijn spaartegoed een jaar niet nodig heeft, kan het nu gunstig zijn om een deposito af te sluiten. Dat blijkt uit onderzoek van de financieel vergelijker Uw-Spaarrente.nl.
De hoogste rente op een spaarrekening is de afgelopen maand met meer dan 0,4% gedaald. LeasePlan Bank heeft begin dit jaar de rente verlaagd van 2,95% tot 2,57%. Hiermee biedt LeasePlan Bank nog wel de hoogste rente aan, maar zij kent een klantenstop waardoor er geen nieuwe rekeningen kunnen worden afgesloten. Op dit moment biedt Moneyou met 2,35% de hoogste rente voor een spaarrekening zonder voorwaarden. Bank of Scotland biedt op haar spaarrekening een rente van 2,4%, maar deze valt niet onder het garantiestelsel van De Nederlandsche Bank.
In tegenstelling tot de dalende rente op spaarrekeningen hebben vrijwel alle banken die in Nederland actief zijn de afgelopen maanden de rente op spaardeposito's verhoogd. De hoogste rentestijging werd door SNS Bank doorgevoerd en bedroeg 0,55%. De stijging van de rente op spaardeposito's geldt voor alle looptijden of deze nu 3 maanden of 20 jaar bedraagt. De hoogste rente op spaardeposito's wordt op dit moment aangeboden door NIBC. Op een kortlopende spaardeposito van 3 maanden bieden zij een rente van 2,30%. De hoogste rente op een spaardeposito met een looptijd van 10 jaar bedraagt op dit moment 4,5%.
"Niemand kan voorspellen hoe de rente zich de komende maanden gaat ontwikkelen", aldus Oscar Toom initiatiefnemer van Uw-Spaarrente.nl. "Maar, met de historisch lage rentes die op dit moment voor spaarrekeningen worden geboden is het verstandig om te kijken naar alternatieven". Zo'n alternatief kan een spaardeposito zijn. Voor mensen die hun spaargeld - of een gedeelte hiervan - een jaar kunnen missen, biedt NIBC een spaardeposito met een looptijd van een jaar aan tegen een rente van 2,70%. Dat is een verschil van 0,35% ten opzichte van de hoogste rente op een spaarrekening zonder voorwaarden. "Het belangrijkste is echter, dat mensen zich bewust worden van de rente die zij ontvangen. Vergelijk een keer per maand op internet uw huidige spaarrekening met het aanbod. Dit duurt ongeveer 5 minuten en kan u honderden euro's schelen, aldus Oscar Toom van Uw-Spaarrente.nl.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.