Ads Top

Schade jaarwisseling daalt verder

Tijdens de afgelopen jaarwisseling is voor een bedrag van circa 10 miljoen euro aan schade veroorzaakt. Het gaat daarbij om particuliere schade aan woningen en auto's door brand.

Dat blijkt uit een schatting van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek van het Verbond van Verzekeraars. Daarmee daalt het uit te keren schadebedrag voor het derde jaar op rij. Vorig jaar nog werd de oud en nieuw schade vastgesteld op 12 miljoen euro.

Het Verbond van Verzekeraars ziet de daling van het schadebedrag ook als een resultaat van het aangekondigde zero-tolerance beleid van de overheid tegen vandalen en andere raddraaiers. Helaas heeft dat niet kunnen voorkomen dat er op een aantal plekken sprake was van geweld tegen mensen met een publieke taak. Verzekeraars blijven bij hun eerdere pleidooi voor een meldpunt waar informatie over veroordeelde relschoppers in groepsverband beschikbaar komt, zodat verzekeraars de veroorzaakte oud en nieuw schade bij hen kunnen verhalen.

Daarnaast meldde een verzekeraar eerder vandaag dat brandschade tijdens de jaarwisseling aan drie scholen ruim drie miljoen euro bedroeg. Ook hier lijkt sprake van een dalende trend sinds de jaarwisseling van 2007/2008. In dat jaar werden twee├źntwintig scholen getroffen door brand.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.