Ads Top

Nederlander wil financieel wijzer worden via internet

Eén derde van de Nederlanders is sinds de financiële crisis gemotiveerder om zichzelf financieel wijzer te maken. Daarbij breidt de Nederlander zijn of haar financiële kennis het liefst uit via internet of een financiële bijsluiter. Voor financiële hulp wenden Nederlanders zich vooral tot de onafhankelijke adviseur, hun bank en familie en vrienden. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeringsmaatschappij Cardif.

In juli dit jaar werden aan ruim duizend Nederlanders een aantal financiële uitspraken voorgelegd. Nederlanders blijken positief gestemd als het gaat om hun eigen kennisontwikkeling op financieel gebied. Ruim één op de drie Nederlanders (34%) is bereid om meer tijd te steken in zijn financiële kennisontwikkeling en is sinds de financiële crisis gemotiveerder om zichzelf wijzer te maken.

Daarbij laat één op de drie respondenten zich graag informeren via internet of door een financiële bijsluiter bij een product. Familie en vrienden spelen ook een belangrijke rol: vijftien procent geeft aan het liefst advies in te winnen van iemand uit zijn privéomgeving. Een klein gedeelte van de Nederlanders (7%) geeft zelfs aan op cursus te willen om zich op financieel gebied te laten bijspijkeren. Wanneer het echter aankomt op het nemen van een belangrijke financiële beslissing (zoals het afsluiten van een hypotheek of een verzekering) wint de Nederlander het liefst advies in bij een onafhankelijk adviseur (42%) of bij een bank (32%).

Bijna de helft van de Nederlanders vindt dat informatie over financiële producten expres moeilijk wordt gemaakt. Toch is 36 procent wel van mening dat, wanneer je de financiële producten wat beter bestudeert, ze eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld zijn.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.