Ads Top

Topdrukte op beleggingssites

De onrust op de beurzen vandaag zorgt voor topdrukte op beleggingssites. Dat blijkt uit een inventarisatie van BeursGorilla.nl. We hebben vandaag ruim twee keer zoveel bezoekers als normaal”, zegt Amanda Bulthuis van beleggingssite BeursGorilla.nl.
Na de lagere kredietbeoordeling die Standard&Poors vrijdag afgaf voor de Verenigde Staten, heerst er grote onrust op de beurzen. Leek vanochtend grootste paniek nog uit te blijven, omdat de beurzen slechts 2 tot 3 procent lager openden en ze de eerste uren de weg omhoog vonden. Tegen het einde van de ochtend kleuren de koersen toch weer massaal rood. De AEX noteerde om kwart voor twaalf een verlies van –2,5% en stond op 289,6 punten.
De onrust leidt tot topdrukte op de Nederlandse beleggingssites. “We hebben vandaag ruim twee keer zoveel bezoekers als normaal”, zegt Amanda Bulthuis van beleggingssite BeursGorilla.nl. “Analisten verwachten dat de onrust met de bijbehorende koersschommelingen nog wel een paar dagen aanhouden en beleggers zien hun aandelen fors in waarde dalen dus volgen zij het nieuws op de voet.” Ook beleggingssites BeleggersBelangen en IEX zeggen te maken te hebben met  grotere drukte op hun websites.
De onrust op de beurzen is vooral te wijten aan de afwaardering van de VS. Dat de beurzen daar ’s ochtends niet direct op reageerden met een daling had te maken met het nieuwe opkoopprogramma voor Spaanse en Italiaanse staatsobligaties dat de Europese Centrale Bank (ECB) zondag had aangekondigd.
Later op de ochtend zakten de Europese echter weer massaal weg. Naast de daling van de AEX, daalde de AMX met 2,1 procent tot 463,31 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt daalden tot 2,2 procent. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.