Ads Top

Banken passen retailstrategie toe om te groeien

Veel grote Europese banken adopteren technieken die door succesvolle retailers worden gebruikt om de omzet en cross-selling te verhogen, zo blijkt uit een onderzoek onder 78 senior marketing executives bij toonaangevende Europese banken.
Dit door de European Financial Management and Marketing Association (Efma) uitgevoerde onderzoek in opdracht van Accenture en UniCredit wijst uit dat banken een wezenlijke vooruitgang hebben geboekt door het implementeren van strategieën die zich in de retail al hebben bewezen. In totaal zegt 41% van de respondenten dat ze ten minste één succesvol programma hebben geïmplementeerd of dat binnen een jaar zullen doen.
Volgens het onderzoek denken vier van de vijf respondenten (78%) dat de door retailers gehanteerde technieken voor klantenanalytics en gedragssegmentatie van essentieel belang zullen zijn voor het toekomstige concurrentievermogen van de banken. De respondenten geven ook hoge beoordelingen aan Prenatal en BMW krijgt hoge cijfers voor de BMW configurator, een tool waarmee je zelf je nieuwe BMW kunt samenstellen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.