Ads Top

Ruim 185.000 ondernemers hebben voor meer dan 10 miljard euro uitstel van betaling belastingen gekregen

Sinds de invoering van de maatregelen van het kabinet om de door coronacrisis getroffen ondernemers te helpen, hebben ruim 185.000 ondernemers uitstel van betaling van belastingen gekregen. Het totaalbedrag waarvoor belastinguitstel is verleend, kwam half juni uit op ruim 10 miljard euro.

Ondernemers die hard getroffen zijn door de coronacrisis kunnen sinds maart voor verschillende belastingsoorten, bijvoorbeeld voor de btw en de loonheffing, uitstel van betaling aanvragen. Zij krijgen dan drie maanden uitstel of langer, als aan de voorwaarden wordt voldaan.

Er kan nog tot 1 oktober van dit jaar gebruik gemaakt worden van de uitstelregeling. Bovendien geldt tot die datum een verlaagde invorderingsrente van 0,01%. Het merendeel van de ondernemers dat uitstel van betaling heeft aangevraagd doet dit aanvankelijk voor een bedrag van minder dan 20.000 euro.

De maatregelen van het kabinet zijn erop gericht om ondernemers zoveel mogelijk in bedrijf te houden. Toch zullen ondernemers de uitgestelde belastingen op termijn weer moeten gaan betalen. Het kabinet kijkt  naar gespreide terugbetalingsmogelijkheden en maatwerk per sector. Want de verschillen zijn groot: sommige ondernemingen kunnen sinds kort de draad weer volledig oppakken, maar dit geldt nog niet voor alle ondernemers.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.