Ads Top

Zes ton cash onder keukenblok

Het tegengaan van spookbewoning in Rotterdam, leverde dinsdagmiddag twee mooie resultaten op. Agenten die een onderzoek instelden in een woning aan het Zuiderterras in Rotterdam-Zuid troffen daar grote sommen geld aan. Ruim zeshonderdduizend euro aan contanten lag in dikke bundels verstopt onder een keukenblok. In een tweede woning aan de Strevelsweg trof de politie twee vuurwapens en 22 kilo harddrugs aan. Een 36-jarige man en een 33-jarige vrouw zijn aangehouden op verdenking van witwassen.

Kort voor het middaguur bezochten agenten de woning aan het Zuiderterras. Want hoewel er ‘op papier’ niemand ingeschreven stond, had de politie sterke vermoedens dat mensen regelmatig de woning in- en uitgingen. Er bleken inderdaad een man en een vrouw aanwezig te zijn. Toen de agenten in een televisiekastje stapels geld aantroffen, wisten ze dat ze op het juiste spoor zaten.

In de keuken lagen er diverse spullen die over het algemeen gebruikt worden bij het verpakken van verdovende middelen. Achter een plint onder het keukenblok lag ruim 600.000 euro verstopt. Ook zijn er cryptotelefoons in beslag genomen. Hiermee kunnen criminelen met elkaar communiceren zonder dat de politie meeluistert.

Spookbewoning is de verzamelnaam voor het feit dat personen niet ingeschreven staan in het bevolkingsregister, maar wel in een woning verblijven. Deze mensen schrijven zich niet in of gebruiken valse papieren om uit beeld te blijven van de overheid. Ze misbruiken de panden vaak voor criminele doeleinden, safehouses en slaan er soms grote partijen cash geld, vuurwapens of drugs in op.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.