Ads Top

Contactloos betalen is goed alternatief voor Chipknip

De Chipknip is op weg naar de uitgang. In 2015 werkt dit betaalmiddel niet meer. Tot en met 31 december van dit jaar is het nog eenvoudig om het tegoed op de pas naar de eigen rekening terug te storten.

De Chipknip heeft zijn beste tijd gehad. Vanaf 1 januari 2015 werken de oplaadpunten niet meer. Betalen is dan ook niet meer mogelijk. De Chipknip maakt gebruik van een verouderde binnenlandse betalingsinfrastructuur, stelt Currence, de eigenaar van collectieve betaalmethoden als Chipknip en iDEAL. Het wordt daarom te duur om dit betaalmiddel in stand te houden.

Chippen beleefde de hoogtijdagen in 2011. Sinds die tijd loopt het gebruik terug. Er zijn steeds minder plekken waar de consument met de Chipknip kan betalen. Vooral bij snoep- en frisdrankmachines, parkeerautomaten en in de catering komt de Chipknip nog tevoorschijn. Die laatste categorie is het grootst. Bij cateraars daalde het aantal transacties sinds juni van dit jaar onder de 3 miljoen betalingen per maand. In juni 2013 werd daar nog zo’n 4,5 miljoen keer met de Chipknip afgerekend.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.