Ads Top

Lentegast: Nout Wellink

Zomergasten, maar dan anders. Filmfragmenten, videoclips, nieuwsflitsen en YouTube-filmpjes vormen de leidraad voor een openhartig live-interview met Nout Wellink. De topeconoom en voormalig DNB-president is op donderdag 16 mei 2013 te gast in het programma Jaargetijdengasten.
Voor het programma Jaargetijdengasten heeft dr. Nout Wellink zijn ideale televisieavond samengesteld. Met vaart en humor, maar ook met verwondering en verdriet.  Met zijn favoriete film-, TV- en muziekfragmenten als leidraad praat Wellink in huiskamersetting over zijn werk en leven. Verwacht een reflectie op de economische crisis en een terugblik op zijn eigen studententijd. Hij wordt geïnterviewd door journalist en programmamaker Geert Maarse.
Nout Wellink (1943) was, tot hij in 2011 werd opgevolgd door Klaas Knot, veertien jaar president van De Nederlandsche Bank. Hij bereidde de invoering van de euro voor, maar maakte ook het omvallen van Icesave en de overname van ABN Amro mee. Sinds afgelopen jaar is hij de enige niet-Chinese commissaris in het bestuur van de Bank of China. Hij studeerde rechten in Leiden en promoveerde in 1975 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Jaargetijdengasten is een programma van Studium Generale en Erasmus Podium van de Erasmus Universiteit. Gasten zijn wetenschappers of alumni van de  Erasmus Universiteit. Eerder te gast waren o.a.: Rutger Wolfson (IFFR-directeur), Maarten Frens (hersenprofessor), Jörgen Raymann (cabaretier),  Inez Weski (advocaat) en Frans Weisglas (oud-voorzitter Tweede Kamer).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.