Ads Top

Pensioen kan tienduizenden euro’s hoger

Het pensioen van tienduizenden Nederlanders valt de komende weken weer vrij. Door goed te vergelijken kan de consument tienduizenden euro’s meer rendement uit zijn pensioen halen. Dit blijkt uit onderzoek van Uwpensioensite.nl.
In de jaren tachtig en negentig sloten met name veel babyboomers een lijfrente af als aanvulling op hun pensioen. Deze pensioenen komen op een bepaald moment vrij. Meestal kiezen consumenten voor een datum rondom hun 65e jaar. Voor veel babyboomers betekent dat in 2012 of de komende jaren hun pensioen vrijvalt.  Op het moment dat het pensioen vrijvalt moet hiervoor een direct ingaande lijfrente bij een verzekeraar of bank worden aangekocht.
'Consumenten krijgen altijd van hun huidige verzekeraar een aanbod  en weten vaak niet dat ze helemaal geen verplichting hebben om hiervan gebruik te maken. Bij een pensioen is het mogelijk om de uitkering bij een ander bank of verzekeraar voort te zetten. Sterker nog, de huidige verzekeraar is, wanneer de klant dit verzoekt, bij wet verplicht om het pensioen naar een andere bank of verzekeraar over te maken' aldus Uwpensioensite.nl.
De verschillen tussen de aanbieders van pensioen bedragen tienduizenden euro’s. Een voorbeeld. Een man van 65 jaar kiest voor een pensioen met een duur van 20 jaar zonder overlijdensdekking. Het vrijkomend pensioen bedraagt 100.000 euro. Het verschil tussen de beste aanbieder van het pensioen (Centraal Beheer) en de aanbieder die het minst gunstige aanbod doet voor het pensioen (Allianz) bedraagt maar liefst 24.480 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.