Ads Top

Recordaantal consumenten wisselt in december van zorgverzekeraar

Advertentienetwerk Zanox-M4N ziet dat er dit jaar via hun netwerk 30 procent meer zorgverzekeringen op internet zijn afgesloten dan vorig jaar. Dit terwijl de jaarlijkse piek van eind december nog moet komen. Vrijwel alle afgesloten verzekeringen zijn afkomstig van mensen die de overstap hebben gemaakt naar een andere zorgverzekeraar.
Uit onderzoek van vergelijkingssite ZorgKiezer.nl in november bleek dat ruim een op de vier Nederlanders dit jaar overweegt over te stappen. Dat komt neer op 4,34 miljoen mensen. Uiteindelijk is de verwachting dat 6-7 procent van de mensen dit jaar uiteindelijk echt de overstap maakt. Voorgaande jaren was dit respectievelijk 4,3 en 5,5 procent.
Consumenten houden met name in december hun zorgverzekering tegen het licht omdat alle zorgverzekeraars dan hun nieuwe tarieven bekend hebben gemaakt. Men kijkt niet alleen naar de service van een zorgverzekeraar, maar vooral ook naar de hoogte van het premiebedrag. Vorig jaar gaf 54 procent aan dat een goedkopere zorgpremie de belangrijkste reden is voor een overstap. Dit jaar kunnen mensen tot 350 euro op jaarbasis besparen, als je kijkt naar de basispremie. Om mensen over de streep te trekken, bieden sommige zorgverzekeraars bovendien instapkortingen, een geldbedrag of welkomstcadeaus aan.
De grootste piek voor de zorgverzekeringen moet nog komen. Uit cijfers van het advertentienetwerk Zanox-M4N van 2011 blijkt dat de meeste zorgverzekeringen in de laatste twee weken van het jaar worden afgesloten met 29 en 30 december als absolute uitschieters. Thomas Joosten, algemeen directeur van Zanox-M4N, licht toe: “De enorme groei aan overstappers valt goed te verklaren. Sowieso zijn consumenten dit jaar nog meer bezig met kosten besparen dan vorig jaar. Daarnaast genieten vergelijkingssites steeds meer bekendheid, ook door bijvoorbeeld programma’s als Kassa en Radar. Nieuw dit jaar is dat er ook een mobiele app is gelanceerd door vergelijken.net. Zo kunnen mensen dit jaar zelfs op hun mobiel of iPad zorgverzekeringen vergelijken en afsluiten.” Consumenten kunnen tot 31 december hun huidige zorgverzekering opzeggen en hebben doorgaans tot 1 februari de tijd om een nieuwe verzekering af te sluiten.
 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.