Ads Top

Vijf verdachten van beleggingsfraude aangehouden

De rechter-commissaris van de rechtbank Almelo heeft gisteren een verdachte van beleggingsfraude voor 14 dagen in bewaring gesteld. Het gaat om een 44-jarige man uit de omgeving van Drachten. Hij heeft vermoedelijk een rol gespeeld bij een beleggingsfraude rond de Vastgoed Solide Maatschappij (VSM).
De FIOD heeft maandag vijf verdachten aangehouden in deze beleggingsfraudezaak. Vier van hen zijn na verhoor op vrije voeten gesteld. Zij blijven wel verdachte in dit onderzoek. De vijfde verdachte is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris, omdat hij vermoedelijk in Nederland en Duitsland opnieuw fraudeert met beleggingsgelden.
Vastgoedmaatschappij VSM heeft tussen 2005 en 2009 waarschijnlijk zo'n 24 miljoen euro opgehaald bij beleggers. Dat gebeurde met de uitgifte van obligaties. Het geld van de beleggers zou worden geïnvesteerd in Nederlands vastgoed. Het zou beleggers maandelijks een rente opleveren van 4,5 tot 9 procent, zo beloofde VSM.
Het vermoeden bestaat dat slechts een deel van de inleggelden daadwerkelijk zijn geïnvesteerd in vastgoed. Naar schatting een derde van het geld is verdwenen.
De FIOD startte een onderzoek naar VSM na een aangifte door De Nederlandsche Bank (DNB). Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket. Begin oktober heeft de FIOD op vijf plaatsen in Nederland doorzoekingen gedaan. Daarbij is beslag gelegd op administratie, woningen, auto's en bankrekeningen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.