Ads Top

Hogere assurantiebelasting kost gezin 158 euro per jaar

Mensen gaan fors meer betalen voor hun gezinsverzekeringen. Dat is gebleken uit één van de eerste maatregelen die PvdA en VVD presenteren als resultaat van hun onderhandeling. Wegwijs.nl berekende dat dit een Nederlands huishouden gemiddeld Euro 158 per jaar extra kost. Op dit moment betaalt een gezin gemiddeld 1.397 euro aan verzekeringen per jaar. Dit wordt 1.554 euro. Het is een onverwachte stap die weinigen hadden zien aankomen. Het alternatief is volgens Wegwijs om je verzekeringspakket tegen het licht te houden. Dat levert gemiddeld 190 euro per jaar per gezin op.
Een gezin gaat er dus gemiddeld 158 euro per jaar op achteruit. Een flink bedrag. De grootste impact heeft de verhoging op de autoverzekering, van oudsher al de duurste van de gezinsverzekeringen. Alleen daar al is de premieverhoging gemiddeld bijna Euro 100 als we uitgaan van een 'gemiddelde auto en bestuurder'. In het overzicht ziet u de precieze verhoging per verzekering.
Kort geleden ging de assurantiebelasting ook al omhoog. Dat was in maart van 2011. Toen steeg de belasting van 7,5% naar 9,7%. In 2008 steeg deze van 7% naar 7,5%. Het waren veel kleinere verhogingen maar toen werd al gesproken van een forse verhoging. Demissionair minister Jan Kees de Jager gaf vorig jaar nog aan dat de verhoging naar 9,7% per 1 januari 2015 weer zou worden teruggedraaid. Die afspraak kan nu dus definitief de prullenbak in.
De consument kan de financiële gevolgen van de gestegen belasting beperkt houden. Hiertoe dient hij zijn totale verzekeringspakket tegen het licht te houden. Wanneer het gehele pakket aan belastingen wordt overgesloten naar een voordelige aanbieder, levert dit gemiddeld 190 euro per gezin op.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.