Ads Top

Beter begrip tussen bedrijven en investeerders

Aanpassingen in de boekhoudkundige regelgeving  kunnen ervoor zorgen dat bedrijven en hun investeerders elkaar beter begrijpen. Verbetering van financiële informatieverstrekking leidt tot positieve resultaten. Dat stelt Xanthi Gkougkousi in haar promotieonderzoek Empirische Studies in Externe Verslaggeving (‘Empirical Studies in Financial Accounting’). Ze promoveert op donderdag 6 september 2012 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Voor haar proefschrift onderzocht  Xanthi Gkougkousi de invloed van boekhoudkundige informatie op kapitaalmarkten - en vice-versa. Ze stelt dat regelgeving een rol kan spelen bij het verbeteren van de financiële informatieverstrekking tussen bedrijven en hun investeerders. Dat leidt voor beide partijen tot een positief resultaat. Haar bevindingen ondersteunen het concept dat veranderingen in boekhoudkundige regelgeving gevolgen voor de kapitaalmarkt kunnen hebben en de activiteiten van bedrijven kunnen beïnvloeden.
Gkougkousi’s bevindingen tonen niet alleen het belang van het boekhouden aan, ze hebben ook belangrijke implicaties voor regelgevers en ontwikkelaars van boekhoudstandaarden. Daarnaast vestigt haar onderzoek de aandacht op een waardevolle en vaak onopgemerkte bron van informatie: cumulatieve resultaten. Deze resultaten bevatten informatie over de toegevoegde waarde, die investeerders weer kunnen gebruiken voor het bijstellen van hun verwachtingen betreffende de groei van de economie.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.