Ads Top

Goud en Zilver beleggingen met AFM vergunning

Goudstandaard heeft op 6 juni een vergunning van de AFM gekregen. Daarmee is Goudstandaard de eerste aanbieder van fysiek goud en zilver, in zowel baren als munten, met een AFM vergunning. Jaap Raijmans (23), directeur van Goudstandaard, is al enige jaren actief als handelaar in edelmetalen. "Sinds begin 2010 is de markt sterk ontwikkeld, waarbij de volumes toenemen". De goudprijs in euro's beweegt zich, na een dipje, alweer richting de oude records. De ontwikkeling bij de aanbieders van goudbeleggingen is echter achtergebleven bij de toegenomen interesse. De markt laat zich momenteel kenmerken door (online)winkels waarbij goud en zilver kan worden aangekocht en wordt uitgeleverd. Bij verkoop dient de klant zijn edelmetaal echter weer aan te leveren voordat hij zijn geld krijgt uitgekeerd.
"Dat is niet in belang van de klant" aldus Raijmans. "Dat moet efficiënter en veiliger"
Het bezit van een AFM vergunning is daarom van cruciaal belang. Pas dan mogen aanbieders van edelmetaal ook opslag aanbieden aan hun klanten. Goudstandaard is nu de eerste partij binnen Nederland die dit kan voor zowel fysieke baren als munten. Jaap Raijmans kan zich ook goed vinden in het toezicht van de AFM. 'Het is goed dat spelers in een markt die zo snel groeit op een bepaalde manier onder toezicht komen te staan. Het gaat immers om het vermogen van je klanten'.
Op korte termijn zal Goudstandaard een Engelse en Franse website lanceren. Ook zal nog voor de zomer opslagfaciliteit buiten Nederland worden geboden en daarmee de mogelijkheid tot het aankopen van BTW vrij zilver.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.