Ads Top

Bank of Scotland wint Gouden Spaarvarken met Internet Spaarrekening

Het Gouden Spaarvarken, de prijs voor de best renderende spaarrekening zonder beperkende voorwaarden, is gewonnen door Bank of Scotland met de ‘Internet Spaarrekening’. Vergelijkingssite Spaarinformatie.nl die deze prijs ieder jaar uitreikt, houdt gedurende het hele jaar dagelijks alle spaarrentes bij van de spaarrekeningen op de Nederlandse spaarmarkt. Over heel 2011 heeft de ‘Internet Spaarrekening’ van Bank of Scotland een effectieve rente opgeleverd van 2,69% waarmee deze rekening over 2011 het hoogste gemiddelde rendement heeft gegeven.
De tweede plaats wordt ingenomen door de ‘SpaarOnline Rekening’ van WestlandUtrecht Bank met een rente van 2,66% en derde plaats door de ‘RentePlus Rekening’ van Centraal Beheer met 2,65%. Ook dit jaar bleven de grootbanken zoals Rabobank, ABN AMRO en ING achter. De rente van een spaarrekening zonder voorwaarden lag bij hen in 2011 rond de 1,8%.
MoneYou, winnaar van het Gouden Spaarvarken 2009 & 2010, is dit jaar op een vierde plek terecht gekomen met 2,61%. Wanneer er echter gekeken wordt over de afgelopen drie jaar, dan staat MoneYou met een gemiddelde rente van 2,92% bovenaan. Spaarrekeningen bij andere banken gaven gedurende deze drie jaar een lagere rente of bestonden toen nog niet.
Vanaf het begin van 2011 is de gemiddelde spaarrente van de top-10 omhoog gekropen van 2,4% naar 3,0% aan het einde van het jaar. Opvallend was vooral de tweede helft van het jaar, waarbij de renteverschillen in de top-10 zeer klein waren. Als een bank een renteverhoging doorvoerde volgden anderen snel. Kennelijk is een plek in de top-10 voor banken dit jaar belangrijker dan ooit. Of deze trend zich voort zal zetten in 2012 is nog niet te zeggen, dit zal onder meer afhangen van de ontwikkelingen van de economie.
LeasePlan Bank was ook in 2011 weer een uitzondering. Doordat de in 2010 ingestelde klantenstop pas in juli 2011 werd opgeheven, liep deze voor het tweede jaar op rij het Gouden Spaarvarken mis. Om mee te dingen naar de prijs moet de rekening het gehele jaar te openen zijn. Spaarders die voor de klantenstop in 2010 een rekening hebben geopend konden zich gelukkig prijzen. Zij ontvingen over 2011 een gemiddelde rente van 2,86%.
Na de historisch lage spaarrentes in 2010, is in 2011 de weg omhoog weer terug gevonden. Hierdoor oriënteren meer mensen zich op spaarrentes dan vorig jaar. Goed vergelijken voordat een spaarrekening wordt geopend kan in sommige gevallen honderden euro's per jaar opleveren. Dit geldt zeker voor de spaarders die een nieuwe bestemming voor hun spaarloon zoeken nu de spaarloonregeling per 1 januari is beëindigd.
De spaarmarkt is nog volop in beweging waardoor het in 2012 belangrijk blijft om regelmatig de spaarrentes te vergelijken en bij grote verschillen een overstap te overwegen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.