Ads Top

Spaarrentes massaal omhoog

Banken verhogen sinds afgelopen week massaal hun spaarrentes. Nadat Delta Lloyd en OHRA beiden de rentes op hun vrij opneembare internetspaarrekeningen hebben verhoogd van 2,3 naar maar liefst 2,9 procent, volgen de renteverhogingen elkaar in rap tempo op. Na WestlandUtrecht Bank en Centraal Beheer Achmea verhoogt vandaag MoneYou de rente op haar Spaarrekening en Kwartaal Spaarrekening naar 2,8 procent. “Banken hebben het geld van de spaarder hard nodig”, verklaart Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl. 
 De rente top 5 voor vrij opneembare spaarrekeningen ziet er compleet anders uit dan aan het begin van deze maand. Toen voerden LeasePlan Bank en Bank of Scotland nog de boventoon die momenteel een rente van 2,75 procent bieden op hun internetspaarrekeningen. De koppositie is inmiddels overgenomen door de Delta Lloyd Rente Rekening en de Internet Spaarrekening van OHRA die 2,9 procent spaarrente bieden. Daarna volgen WestlandUtrecht Bank, Centraal Beheer en MoneYou met tarieven van 2,8 procent.
Dat banken zo massaal en fors hun spaarrentes verhogen, komt door de strengere kapitaaleisen die er aan ze gesteld worden, stelt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl. “Vanaf 2013 worden de regels van het Basel III akkoord ingevoerd. Dit internationale bankenakkoord stelt onder meer dat banken grote financiële buffers moeten aanhouden. Om deze kapitaalbuffers aan te leggen ,moeten ze spaargeld aantrekken. De banken hebben het geld van de spaarder dus hard nodig. In ruil daarvoor zijn ze bereid hogere spaarrentes te bieden.”
Bulthuis verwacht dat de renteverhogingen nog wel even zullen aanhouden en dat de spaarrentes dit jaar nog verder zullen stijgen.”We zien dat steeds meer banken hun rentes verhogen. Hierdoor neemt de concurrentie in de strijd om het geld van de spaarder toe. Dit zal banken er dan ook toe drijven hun spaarrentes nog verder te verhogen. Ook de banken die nog geen verhogingen hebben doorgevoerd, zullen dan steeds moeilijker achter kunnen blijven.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.