Ads Top

Familieleden betalen lening slechter terug

Geld dat wordt uitgeleend aan familieleden wordt minder vaak terugbetaald. Het aantal vorderingen dat openstaat aan familieleden steeg het afgelopen half jaar met 9% ten opzichte van het half jaar daarvoor. Dit blijkt uit een onderzoek van on-line platform Verkoopjevordering.nl
In de periode van september 2010 tot en met februari 2011 werden 249 particulieren geregistreerd die hun vordering op een familielid wilden verkopen. In de periode maart tot en met augustus van dit jaar bedroeg dat aantal 271. Het gemiddelde bedrag dat familieleden aan elkaar leenden bedroeg 2400 euro. Uit het onderzoek blijkt dat het geld met name wordt geleend voor de start van een eigen bedrijf. Indien vorderingen na 4 jaar niet zijn geïnd, wordt weinig meer ondernomen om het geld alsnog te incasseren.
Ook blijkt dat familieleden onderling minder snel naar een incassobedrijf stappen. Slechts 27% schakelde een incassobureau in om betaling af te dwingen, 13% stapte naar de rechter. Het grootste deel van de schuldeisers trachtte de zaak minnelijk te schikken. "Vanwege de familiesolidariteit hebben familieleden meer geduld bij het innen van hun vordering en zijn ze bij vergeefse incassopogingen sneller geneigd de openstaande vordering uit hun geheugen te schrappen", aldus het platform.
Vanwege het gebrek aan kennis om deze oudere vorderingen alsnog ten gelde te maken, vindt er op dinsdag 4 oktober 2011 een taxatiedag plaats voor openstaande vorderingen. Particulieren en bedrijven die in het bezit zijn van een openstaande vordering kunnen langskomen om hun vordering te laten waarderen. Juridische professionals taxeren de waarde die de vordering bij verkoop kan opbrengen. Bovenstaande en andere vorderingen, kunnen worden aangemeld via de website van verkoopjevordering.nl.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.