Ads Top

Spammers bieden volop 'leningen' aan

De huidige financiële crisis lijkt meer dan ooit een inspiratiebron te zijn voor spammers. SPAMfighter signaleerde de afgelopen dagen een sterke toename van spam waarin leningen worden aangeboden. Daarmee lijken spammers in te spelen op de gevolgen van de economische crisis: een hogere werkloosheid en een afgenomen consumentenvertrouwen.
In de e-mails vragen spammers om persoonlijke gegevens die nodig zijn om een lening aan te vragen. De grootste zorg hierbij is dat ze steeds inventiever worden. Ze personaliseren de e-mailberichten door de naam van de ontvanger in de aanhef te zetten. Voor deze gegevens kijken ze naar het e-mailadres van de ontvanger. Bovendien kunnen spammers heel eenvoudig aan lijsten met e-mailadressen komen.
Martin Thorborg, medeoprichter van SPAMfighter: “Actuele ontwikkelingen vormen vaak een bron van inspiratie voor spammers. Iedereen is inmiddels wel bekend met de spam waarin banken zouden vragen om accountverificatie. Nu lijken spammers over te stappen op het aanbieden van leningen. Wees voorzichtig en stuur nooit persoonlijke gegevens door. Dit kan namelijk leiden tot identiteitsdiefstal en gegevensverlies. Geen enkele financiële instelling vraagt ooit via e-mail om persoonlijke gegevens.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.