Ads Top

SNS verovert koppositie in onderzoek naar sparen

Respondenten openen online het liefst een spaarrekening bij SNS Bank. Dat blijkt uit de Web Performance Scan van WUA!. SNS Bank laat Bank of Scotland en ABN AMRO achter zich. De 4 voorgaande metingen werden allemaal door ING gewonnen. In totaal gaven de respondenten 259 beoordelingen over 43 websites.
SNS Bank heeft de grootste vindbaarheid van de branche. 67% van de respondenten bezoekt SNSBank.nl tijdens de oriëntatie. De website scoort vooral op de onderdelen Informatiewaarde en Vertrouwen. 15% van de respondenten wijst SNS Bank aan als favoriet.
Bank of Scotland stijgt naar de tweede plaats op de ranglijst. Ook qua vindbaarheid staat de website tweede: 60% van de respondenten komt erop terecht. Het aanbod wordt gewaardeerd, maar slechts 2% van de respondenten kiest voor een spaarrekening bij Bank of Scotland. Het feit dat de bank niet onder het Nederlandse garantiestelsel valt, wordt meerdere malen als drempel genoemd.
ABN AMRO eindigt opnieuw op de derde plaats. De website wordt door 56% van de respondenten gevonden. ABNAMRO.nl presteert vooral goed op Vertrouwen en Eerste Indruk. 10% van de respondenten zou het liefst een spaarrekening bij ABN AMRO openen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.