Ads Top

Ohpen neemt Robein over van Van Lanschot

Onlangs heeft De Nederlandsche Bank (DNB) de verklaringen van geen bezwaar afgegeven ten aanzien van de overname van levensverzekeraar en vermogensbeheerder Robein door beleggingsinstelling Ohpen, waardoor de in december aangekondigde transactie succesvol kon worden afgerond. "Hiermee wordt een belangrijke stap gezet richting de bundeling van krachten om verantwoorde, begrijpelijke en hoog kwalitatieve beleggingsproducten aan te bieden aan de consument," aldus Chris Zadeh, directeur van Ohpen.
Zowel Ohpen als Robein hebben vanuit historisch perspectief voor vernieuwing binnen de financiële sector gezorgd. Ohpen door als enige beleggingsinstelling in Nederland geen verborgen kosten in rekening te brengen en Robein door onder andere als eerste levensverzekeraar in Nederland de mogelijkheid aan klanten te bieden om zelf te beleggen binnen een koopsompolis. De partijen zullen dit sterk vernieuwende karakter samen voort zetten.
De combinatie Ohpen en Robein is goed voor ruim 25.000 klanten en 750 miljoen euro aan beheerd vermogen. "Door de samenwerking wordt het bedrijf in termen van aanbod, dienstverlening en financiële soliditeit een van de sterkste verzekeraars en beleggingsinstellingen van Nederland," aldus Zadeh.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.