Ads Top

Toegang tot krediet biedt kansen

Oikocredit presenteert haar Sociale Jaarverslag over 2010 tijdens de Algemene Jaarvergadering in Tanzania. Het verslag laat een positieve verandering zien in het leven van de leningnemers, vooral van vrouwen in plattelandsgebieden. Dit is in lijn met de visie van Oikocredit om op een verantwoorde manier meer mensen te bereiken met eerlijke financiering.
Vorig jaar wist Oikocredit ruim 28 miljoen mensen te bereiken via haar microfinancieringspartners. 1,2 miljoen van hen werd direct bereikt met financiering van Oikocredit. Opvallend daarbij is dat maar liefst 86% van alle personen die via Oikocredits partners toegang hadden tot financiële diensten vrouwen zijn. De kleine en middelgrote ondernemingen die op de financiële steun van Oikocredit kunnen rekenen bieden aan 61.000 mensen een vaste baan. De totale portfolio voor ontwikkelingsfinanciering van Oikocredit bedroeg EUR 481 miljoen, waarvan EUR 388 miljoen werd geïnvesteerd in microfinancieringstrajecten en nog eens EUR 93 miljoen in maatschappelijke ondernemingen. Onder de partners van Oikocredit bevinden zich ruim 230 cooperaties en bijna 50 fair trade organisaties.
De ondersteuning van kleinere, beginnende microfinancieringsinstellingen (MFI's) die in staat zijn de arme bevolking te bereiken - en dan vooral die in plattelandsgebieden - is een belangrijke strategie van Oikocredit om de toegang tot financiering te vergroten. Uit de resultaten van 2010 blijkt dat 90% van alle nieuwe leningen in 2010 werden verstrekt aan zogeheten MFI's uit het tweede en derde segment; opkomende MFI's met een kleine tot middelgrote portfolio.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.