Ads Top

Nieuwe directie voor DNB

Het kabinet heeft vrijdag op voordracht van Raad van Commissarissen en Directie van de Nederlandsche Bank besloten per 1 juli drie nieuwe directieleden voor benoeming aan de Kroon voor te dragen. Klaas Knot (1967), thans plaatsvervangend thesaurier-generaal en directeur financiële markten op het ministerie van Financiën, wordt president. Hij volgt daarmee Nout Wellink op wiens termijn per 1 juli afloopt.
Jan Sijbrand (1954) krijgt de leiding over het bankentoezicht, de portefeuille van Henk Brouwer die eveneens vanwege het aflopen van zijn termijn de Bank per diezelfde datum verlaat. Sijbrand is momenteel actief als chief risk officer van NIBC Bank.
Frank Elderson (1970), werkzaam bij DNB als general counsel en divisiedirecteur juridische zaken, krijgt de verantwoordelijkheid voor het intern bedrijf, betalingsverkeer, juridische zaken, de Iad en het directiesecretariaat. Het toezicht op pensioenfondsen, verzekeraars en beleggingsondernemingen behoort tot de portefeuille van mr. Joanne Kellermann (1960), sinds 2007 directielid.  Lex Hoogduin (1956), in 2009 tot de directie toegetreden, heeft op hem moverende zakelijke en persoonlijke gronden besloten DNB per 1 juli te verlaten. Raad van Commissarissen en Directie respecteren deze beslissing en zijn prof. Hoogduin erkentelijk voor zijn belangrijke bijdragen aan het werk van DNB. Zij beraden zich over zijn opvolging.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.