Ads Top

ABN AMRO verovert koppositie in online onderzoek naar hypotheken

Wanneer respondenten zich online oriënteren op een hypotheek, is de kans het grootst dat ze ABN AMRO aanwijzen als favoriete verstrekker daarvan. Dat blijkt uit de Web Performance Scan die WUA! in maart uitvoerde. De Hypotheker eindigt na twee overwinningen op rij op de tweede plaats, voor ING. De respondenten gaven in totaal 216 individuele beoordelingen over 60 verschillende websites.
De website van ABN AMRO wordt door significant meer respondenten bezocht dan in september 2010. De online vindbaarheid stijgt van 40% naar 57,5%. ABNAMRO.nl toont verbetering op alle door WUA! onderzochte thema's. Vooral op Web Imago en Vertrouwen wordt goed gescoord. Koos zes maanden eerder nog 5% van de respondenten voor een hypotheek van ABN AMRO, nu is dit aandeel gestegen naar 17,5%.
De Hypotheker levert vooral qua vindbaarheid in ten opzichte van de vorige meting. 55% van de respondenten bezoekt Hypotheker.nl tijdens de oriëntatie, terwijl het zes maanden eerder nog om 77,5% ging. Verder presteert de website vergelijkbaar met september 2010. 15% van de respondenten wijst De Hypotheker ditmaal aan als favoriet.
ING stijgt van de achtste naar de derde plaats. Ook ING ziet de online vindbaarheid sterk stijgen, van 30% naar 57,5%. ING.nl scoort vooral op de thema's Eerste Indruk en Vormgeving. 12,5% van de respondenten kiest op basis van de online oriëntatie voor een hypotheek van ING. Bekendheid en betrouwbaarheid worden daarbij veelvuldig als doorslaggevende factors genoemd.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.