Ads Top

Mijlpaal in afkoop kleine pensioenen

Syntrus Achmea heeft een mijlpaal bereikt in de afkoop van kleine pensioenen. De financiële dienstverlener ontving recent het miljoenste voorstel terug van een deelnemer. Het afkopen gebeurt in opdracht van 17 pensioenfondsen, die klant zijn van Syntrus Achmea. De fondsen kiezen zelf of zij het afkopen van kleine pensioenen aan hun deelnemers aanbieden.
Kleine pensioenen worden opgebouwd tijdens korte of tijdelijke dienstverbanden. Door in te stemmen met een voorstel tot afkoop krijgen deelnemers het geld direct in handen. Dat gaat ten koste van de uitkering die zij na hun pensioen zouden ontvangen. Ongeveer 70 procent van de aangeschreven deelnemers gaat in op het voorstel tot afkoop. Pensioenfondsen hoeven hen niet langer te administreren als zogeheten 'slaper'.
Syntrus Achmea is in september 2009 begonnen met een geautomatiseerde 'straat' voor de afkoop van kleine pensioenen. Afgelopen december werd via partner Cendris de miljoenste brief verstuurd, die recent retour kwam. In eerste instantie werden vooral pensioenen van voor 1 januari 2007 afgekocht. Inmiddels verzorgt Syntrus Achmea voor veel pensioenfondsen ook de afkoop van recent opgebouwde rechten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.