Ads Top

Het nieuwe verzekeren, zonder provisie

WitGeld.nl, het verzekeringsmodel dat vandaag is gelanceerd, maakt naar eigen korte metten met de werkwijze van traditionele tussenpersonen en zogenaamd onafhankelijke vergelijkingssites van verzekeringen. Deze partijen steken maandelijks tot wel 20% van de premie in eigen zak. Dinsdag publiceerde de AFM een onderzoek dat de hoge provisies aan tussenpersonen bevestigt, waardoor de prijs voor de consument dus nog steeds veel te hoog blijft. WitGeld.nl biedt dezelfde schade- en levensverzekeringen aan, zonder provisie van de verzekeraar te ontvangen. De consument betaalt dus alleen de kale premie, plus een vergoeding die eenmalig is.
Marktonderzoek wijst uit dat ruim 80% van de consumenten zich niet realiseert dat tot 20% van hun premie bestaat uit een doorlopende maandelijkse vergoeding aan een tussenpersoon. Marius van der Kooy, algemeen directeur van WitGeld.nl: "Het is de hoogste tijd dat consumenten in staat worden gesteld een verzekering tegen kale premie af te sluiten. Als ervaren ondernemers weten we uit eigen ervaring dat de verzekeringswereld een ondoorzichtig moeras is. WitGeld.nl laat zien dat het anders kan." De klant berekent op WitGeld.nl zelf de kale premie, sluit direct online af en is daarmee direct verzekerd, zonder eigen risico en zonder opzegtermijn. WitGeld.nl maakt verzekeren daarmee makkelijk, transparant en dus goedkoper.
Met dit 'Execution Only' model rekent WitGeld.nl af met de betaling van ondoorzichtige provisies voor standaard schadeproducten en eenvoudige levensverzekeringen. Daarmee geniet WitGeld.nl de zegen van minister de Jager van Financiën, die in oktober 2010 aan de Tweede Kamer voorstelde een verbod in te stellen op de betaling van provisies aan financiële tussenpersonen. WitGeld.nl is de eerste aanbieder die schade én levensverzekeringen aanbiedt zonder provisie en hiermee tegemoet komt aan de wens van de minister.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.