Ads Top

Nieuwe spaarbank Bigbank uit Estland gelijk in de fout

Sinds enkele dagen is bekend dat er een nieuwe spaarbank op de Nederlandse markt is: de Estlandse Bigbank. Een bank zonder hoofdvestiging in Nederland, waardoor hij niet onder het Nederlandse Depositogarantiestelsel valt. Aangezien Estland per 1-1-2011 binnen de Eurozone valt, geldt wel het vergelijkbare garantiestelsel van dat land met een vergoeding van €100.000. De website vanspaarbankveranderen.nl meldt: "Normaal gesproken zouden we deze bank op onze sites opnemen, net als Argenta en Bank of Scotland, die ook niet onder het Nederlandse stelsel vallen. Op de site van Bigbank staan echter ernstige fouten."
Op de site van Bigbank staan ook links en dergelijke die niet werken. Storend is vooral hun `Rentetabel', waarin vergelijkingen gemaakt kunnen worden met rentes van Aegon, ASN, Credit Europe, ING en SNS. De grafieken geven een verkeerde voorstelling van zaken. De voor de genoemde banken gehanteerde rentepercentages kloppen grotendeels niet en zijn lager dan in werkelijkheid. Daarbij komt dat de lijnen in de grafieken systematisch te laag zijn geplaatst, waardoor een veel te gunstig beeld voor Bigbank ontstaat.
In kleine lettertjes onder de grafiek staat dat een en ander gebaseerd is op rentetarieven van 22-12-2010, zeven weken geleden. En dat terwijl bijna alle depositorentes sinds die tijd zijn gestegen.
Daarbij komt dat de keuze van de banken waarmee men kan vergelijken wel erg `slim' is, een vergelijking met NIBC komt voor bijna alle looptijden (van 1 tot 10 jaar) ongunstiger uit voor Bigbank.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.