Ads Top

Uitgaven met Visa stijgen in Europa naar één op iedere acht euro

De bestedingen op Visa-betaalkaarten in Europa zijn in 2010 gestegen met meer dan zestien procent, tot meer dan één triljoen euro. Dat maakt Visa Europe vandaag bekend. Dat betekent dat de consument in Europa van elke acht euro er één via een Visa-betaalkaart uitgeeft. In 2009 was dat nog één op negen euro.
Het merendeel van de consumenten geeft de voorkeur aan debet betaalkaarten als betaalmethode. Die voorkeur blijkt uit de uitgavengroei van meer dan 70% met een Visa debet betaalkaart, en een groei van bijna twintig procent aan bestedingen en negen procent aan transacties vergeleken met vorig jaar. Het aantal Visa debet betaalkaarten is met meer dan twaalf procent gegroeid. Daaronder zijn veertien miljoen V PAY-kaarten, de exclusieve SEPA 'chip en PIN only' kaart van Visa Europa.
Bij de presentatie van de resultaten in Frankfurt stelde Peter Ayliffe, Chief Executive van Visa Europa: "Wij hebben twee mijlpalen bereikt: in Europa wordt nu één op de acht euro aan bestedingen gedaan via een Visa-betaalkaart. Daarnaast passeerde het totaalbedrag aan bestedingen met Visa op verkooppunten de grens van één triljoen euro. Dat laat zien hoezeer Visa is uitgegroeid tot het populairste betaalsysteem van Europa. Dit succes bereikten we dankzij de kwaliteit van onze dienstverlening aan consumenten, detailhandelaars, overheden en banken in Europa."
"Van cruciaal belang voor de kwaliteit van deze dienstverlening zijn onze investeringen in technologie en innovatie, een bedrag van in totaal één miljard euro over de afgelopen zes jaar. De helft daarvan is besteed aan de bouw van het snelste en betrouwbaarste interbancaire transactieverwerkingssysteem van Europa, dat in 2010 zo'n tien miljard transacties heeft verwerkt. Dat is een groei van dertig procent op jaarbasis. De andere helft investeerden we in de ontwikkeling van innovatieve betaaltechnologieën in chip en PIN, contactloze- en mobiele betaalapplicaties en e-commerce."

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.