Ads Top

Qredits verstrekt 1.000e microkrediet in Nederland

Qredits (de handelsnaam van Stichting Microkrediet Nederland) heeft het 1.000e microkrediet in Nederland verstrekt. Het 1.000e krediet zal op 10 december 2010 symbolisch worden uitgereikt door Laman Trip, voorzitter van de Raad voor Microfinanciering, in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden. Deze uitreiking zal plaatsvinden tijdens een werkbezoek van de Raad voor Microfinanciering aan de gemeente Dordrecht.

Henry Boedhoe van De Berenhut zal het 1.000e krediet in ontvangst nemen. De Berenhut is in november 2010 gestart met behulp van een microkrediet in combinatie met coaching. De activiteiten bestaan uit de verkoop van boomhutten, die zijn gemaakt van duurzame materialen.

Qredits is de enige landelijke Microkredietverstrekker in Nederland. Het bedrijf verstrekt zakelijke kredieten tot € 35.000 in combinatie met coaching aan startende én bestaande ondernemers met een goed ondernemingsplan die bij reguliere banken niet terecht kunnen.

Qredits is begin 2009 tot stand is gekomen met steun van drie banken (ING Bank, Rabobank en ABN Amro Bank), het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Momenteel zijn bij Qredits 27 medewerkers in dienst, verdeeld over 9 locaties in Nederland. Qredits ontving in juni 2010 de `Microfinance Good Practices Europe Award 2010' vanwege de innovatieve en professionele wijze waarop de organisatie van Qredits is opgezet.

De doelstelling van Qredits is om vanaf 2011 zonder aanvullende subsidie van de overheid te werken. De verwachting is dat Qredits in 2011 1.250 nieuwe kredieten zal verstrekken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.