Ads Top

Online uitgaven vandaag naar verwachting 460 miljoen euro

Visa Europa verwacht dat vandaag de meeste online transacties ooit zullen plaatsvinden in Europa. Het betalingsbedrijf vermoedt dat consumenten met hun Visa betaalkaart in totaal 460 miljoen euro online gaan uitgeven. De meerderheid (70%) zal plaatsvinden met een debet kaart. De afgelopen twee jaar is de drukste online winkeldag de maandag die het dichtst bij het begin van december lag. Die maandag valt dit jaar op 29 november. In 2009 vond de piek in de online uitgaven plaats op maandag 30 november en in 2008 op maandag 1 december.
Visa baseert deze verwachtingen op de laatste uitgavengegevens en op de trends van de kerstaankopen in de afgelopen jaren. Omdat consumenten voor hun kerstinkopen steeds vaker kiezen voor het internet heeft Visa tips gelanceerd welke in het teken staan van veilig online winkelen tijdens de feestdagen.
Consumenten geven in de loop van de dag elke minuut gemiddeld 319.000 euro uit, oftewel iets meer dan 5.000 euro per seconde. De piek wordt verwacht rond de lunch tussen 13.00 en 14.00 uur. Een tweede piek is verwacht rond 19.00 uur, het moment dat consumenten inloggen bij thuiskomst van hun werk. Het verwerkingsplatform van Visa Europa handelt alleen al op Mega Maandag in heel Europa naar verwachting meer dan 6,6 miljoen transacties af, zo'n 4.500 per minuut.
Dr. Steve Perry, Commercieel Directeur bij Visa Europa: "Online cadeaus kopen is tegenwoordig voor consumenten vanzelfsprekend tijdens de feestdagen en vormt daarnaast een belangrijk onderdeel van de kerstverkoopstrategie van winkeliers. De combinatie van enerzijds salarissen die worden uitbetaald en anderzijds het feit dat mensen rekening houden met levertijden, zou net als in de afgelopen jaren moeten leiden tot een recorddag voor winkelen via internet."
De laatste vrijdag of zaterdag vóór de kerst is in de winkelstraten normaliter de drukste winkeldag. Nu kerst dit jaar op een zaterdag valt, verwacht Visa Europa dat donderdag 23 december de drukste dag gaat worden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.