Ads Top

Nyenrode benoemt hoogleraar Public Auditing en Accounting

Nyenrode Business Universiteit heeft Prof.dr. Martin Dees RA (50)  benoemd tot hoogleraar Public Auditing & Accounting.  Dees werd in juni wetenschappelijk directeur van het toen net geopende Center for Public Auditing & Accounting. Hierin worden onderwijs, onderzoek, advies en evenementen verzorgd rond  auditing, risicomanagement en externe verslaglegging voor overheidsorganisaties. Het Center is een gezamenlijk initiatief van de Nyenrode School of Accountancy & Controlling en de Rijksauditdienst.
Het multidisciplinair werkende Center benadert vraagstukken vanuit internationaal-vergelijkend perspectief. Dees combineert economische wetenschappen met bestuurskunde. Dit is dan ook kenmerkend voor zijn leerstoel. Martin Dees werkt  nauw samen met Jan Droogsma RA, manager van het Center. Samen hebben zij de opleiding tot Executive Master in Public Auditing en Accounting opgezet.
Martin Dees studeerde Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Aansluitend volgde hij daar de postdoctorale opleiding tot registeraccountant. Dees werkt  als specialist bij de Algemene Rekenkamer. Vanuit die functie participeert hij in het Subcommittee on Internal Control Standards van de International Organization of Supreme Audit Institutions (INTOSAI) en het Public Sector Committee van de Fédération des Experts Comptables Européens (FEE).
Martin Dees doceerde aan de postdoctorale accountantsopleiding van de Universiteit van Amsterdam en de postdoctorale opleiding tot controller in de publieke en nonprofit-sector van de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2009 promoveerde hij aan de Radboud Universiteit Nijmegen op een studie naar  'Externe verslaggeving van publieke organisaties'. Dees is ook hoofdredacteur van een studieboek hierover.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.